Do góry

Przekąski Przepis na:

Bataty pieczone z sałatką

Bataty pieczone z sałatką

Autor:

Przepisów i artykułów: 751 Ocena: 14410

Dodano:

Odsłon: 2082

Słodki zapiekany ziemniak doskonale sprawdza się z sałatką. Ps. zdjęcie zrobione bez dressingu.

Składniki

  • batat
  • 10 szt pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka pasty miso
  • 1 łyżka miodu
  • 100 ml oliwy
  • 1 łyzeczka pieprzu
  • kilka rzodkiewek
  • pęczek koperku
  • garść rukoli
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rozgrzałem piekarnik do temperatury 200 stopni C. Umyłem bataty, przeciąłem wzdłuż na pół. Zawinąłem w folię aluminiową, ułożyłem na blaszce do pieczenia. Zapiekałem 30 minut. Odwinąłem, zapiekałem jeszcze 15 minut, kładąc obok pomidorki.

    Połączyłem pastę miso, miód, oliwę oraz pieprz. Wymieszałem na gładki dressing.
    Rzodkiewki umyłem, pokroiłem w cienkie plasterki.

    Upieczone bataty oraz pomidorki przełożyłem na talerz. Udekorowałem rzodkiewkami, koperkiem i rukolą. Całość polałem dressingiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bryssska 14 maja Chętnie się skuszę na taki mały talerzyk; wygląda przepysznie ;-))) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 14 maja Pycha!!! Długo przekonywałam się do batatów ale jak już się przekonałam to weszły na stałe do naszego menu:) Twoje danie prezentuje się przepysznie:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń