Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka przekąska na bazie bakalii, bananów i miodu. Batoniki nie zawierają mąki, cukru ani jajek. Są proste i szybkie w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczne. Ich skład można modyfikować, dodając np wiórki kokosowe, czy gorzką czekoladę.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 957
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 957
Składniki
Banany rozgnieść widelcem na gładką masę, dodać miód i wymieszać.
Słonecznik i płatki owsiane podprażyć na suchej patelni, lekko przestudzić i wsypać do masy bananowej. Dodać orzeszki, żurawinę oraz cynamon, wymieszać.
Masę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wygładzić. Piec ok. 35 minut w temperaturze 170 st. C, a po przestudzeniu pokroić na nieduże prostokąty.