Do góry

Desery Przepis na:

Bezy z kremem cytrynowym

Bezy z kremem cytrynowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 43

Dodano:

Odsłon: 6240

... by osłodzić sobie życie

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotować 150 ml wody z cukrem, cukrem waniliowym, połową skórki otartej z cytryny i sokiem cytrynowym. Gotować na małym ogniu, aż powstanie gęsty syrop.

  2. Z białek ubić sztywną pianę i (nie przerywając ubijania) cienkim strumieniem wlewać gorący syrop. Ubijać aż masa ostygnie.

  3. Masę wymieszać z migdałami, nałożyć do rękawa cukierniczego, wycisnąć do tortownicy formując ciasteczka.

  4. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 130* i suszyć ok. 40 min.

  5. śmietanę ubić z cukrem pudrem i resztę skórki z cytryny.

  6. Przełożyć do szprychy do dekorowania tortów i wycisnąć rozetki wprost na wystudzona bezę.

  7. * udekorować każdą plasterkiem limonki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń