Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 83
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3326
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1168
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 83
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3326
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1168
Składniki
Zagotować 150 ml wody z cukrem, cukrem waniliowym, połową skórki otartej z cytryny i sokiem cytrynowym. Gotować na małym ogniu, aż powstanie gęsty syrop.
Z białek ubić sztywną pianę i (nie przerywając ubijania) cienkim strumieniem wlewać gorący syrop. Ubijać aż masa ostygnie.
Masę wymieszać z migdałami, nałożyć do rękawa cukierniczego, wycisnąć do tortownicy formując ciasteczka.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 130* i suszyć ok. 40 min.
śmietanę ubić z cukrem pudrem i resztę skórki z cytryny.
Przełożyć do szprychy do dekorowania tortów i wycisnąć rozetki wprost na wystudzona bezę.
* udekorować każdą plasterkiem limonki.