Do góry

Dania główne Przepis na:

Biały barszcz idealny na Wielkanoc.

Przepis dnia 2018-03-27
Biały barszcz idealny na Wielkanoc.

Autor:

Przepisów i artykułów: 31 Ocena: 379

Dodano:

Odsłon: 6402

Idealny przepis na Wielkanocny barszcz biały z pysznymi dodatkami. Łatwy w wykonaniu, każdy sobie poradzi z przyrządzeniem tego dania. Polecam mój przepis.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kiełbasę nakłuć, wraz z boczkiem i warzywami wsadzić do garnka.
    Zalać wodą i gotować ok 1 godziny.
    Gdy pojawią się szumowiny należy je wyłowić.
    Następnie dodać wszystkie przyprawy.
    Gotować 40 minut.

  2. Wyciągnąć wszystkie warzywa, kiełbasę, listki laurowe, ziela i pieprz.
    Do słoika wlać śmietanę i dolać do niej około 100 ml gorącego wywaru.
    Wymieszać, a następnie dosypać mąkę i ponownie wymieszać.
    Całość powoli wlewać do gotującego się wywaru i mieszać do zagotowania.
    Na koniec doprawić solą i octem bądź cytryną lub kwaskiem cytrynowym.
    Gotowe !!!


    Podawać z pokrojoną kiełbasą, jajkiem, chrzanem i ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń