Do góry

Desery Przepis na:

biszkopt budyniowy

biszkopt budyniowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 460 Ocena: 14962

Dodano:

Odsłon: 20889

prosty i smaczny biszkopt

Składniki

  • 5 jajek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 2 budynie śmietankowe
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier, dalej ubijając. Dodajemy po kolei żółtka, nadal ubijając. Mąki należy wymieszać, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta ja to robię łyżką.

  2. Dno tortownicy o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Boków formy niczym nie smarujemy. Wykładamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 160-170ºC około 35-40 minut (do suchego patyczka).

  3. Po upieczeniu otwieramy drzwiczki piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Adelkadd 23 maja mąkę zmieszaną z proszkiem budyniowym wmieszać do ubitych białek? Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń