Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki wieprzowe w pomidorach

Bitki wieprzowe w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2044 Ocena: 10841

Dodano:

Odsłon: 1459

Soczyste, aromatyczne mięsko na obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, natrzeć przyprawami i utłuc tłuczkiem, następnie mięso przełożyć na patelnię i obrumienić na oliwie razem z mąką. Mięso przełożyć do rondla, podlać winem i dusić na bardzo wolnym ogniu około ½ godziny. Pomidory z puszki przelać do mięsa, wsypać zioła, dodać zmiażdżony czosnek i udusić do miękkości. Gotową potrawę posypać natką pietruszki i w razie potrzeby doprawić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń