Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie mięciutka, aromatyczna rolada z papierówkami i dżemem brzoskwiniowym własnej roboty. Dużym plusem jest to, że wszystko pieczemy razem, czyli prosto, smacznie i szybko:)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 552
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 667
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 170
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 552
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 667
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 170
Składniki
Papierówki obrać, pokroić na plasterki, obsypać cynamonem. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować cieniutko masłem, rozłożyć pokrojone w plasterki jabłka, gdzieniegdzie położyć po troszeczku dżemu brzoskwiniowego. Żółtka ubić z cukrem na puszysta masę, dodać 2 łyżki oleju, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać mikserem. Na koniec dodać ubite na pianę białka i delikatnie połączyć już tylko szpatułką. Tak powstałą masę wylać na blachę z jabłkami.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st, przez około 20-25 minut ( cały czas sprawdzałam czy się nie spieka). Wyjąć, przykryć lnianą ściereczką i szybko obrócić "do góry nogami". Zdjąć papier do pieczenia i delikatnie zrolować roladę jabłkami do środka. Posypać cukrem pudrem. To moja pierwsza rolada, więc tym bardziej jestem dumna, że nic się nie rozpadło :) A dodatkowo zajęło mniej czasu niż niejedno ciasto. Bardzo polecam!