Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
Składniki
1. Boczek pokroić w duże kawałki ok. 7 x 7 cm. 2. Wlać wodę do garnka, dodać sól, zioła angielskie, liście laurowe i łupinkę cebulową. Zagotować, dodać do marynaty kawałki boczku, gotować jeszcze 15-20 minut. 3. Zdjąć garnek z ognia i trzymać boczek w marynacie od 6 do 8 godzin. Woda w garnku powinna całkowicie pokrywać boczek. 4. Potem wyjąć kawałki boczku z marynaty i osuszyć papierowym ręcznikiem. 5. Czosnek i liście laurowe drobno posiekać i wymieszać. 6. Wysmarować kawałki boczku papryką, pieprzem i mieszanką z czosnku i liści laurowych. 7. Każdy kawałek osobno zawinąć w folię aluminiową i dać do zamrażarki na 8-10 godzin. I po rozmrożeniu można jeść. Pyszny z razowym chlebem. Smacznego!