Do góry

Zupy Przepis na:

Brytyjska zupa z serem cheddar, kurczakiem i makaronem

Brytyjska zupa z serem cheddar, kurczakiem i makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 418 Ocena: 6751

Dodano:

Odsłon: 583

Nie ma nic bardziej brytyjskiego w kulinariach niż ser cheddar. Smakuje świetnie jako przekąska, w makaronach, ale nie każdy wie, że można dodać go również do zupy. Zapraszam na smaczną i sycącą zupę!

Składniki

  • 200g cienkiego makaronu
  • 2 filety z kurczaka
  • 1 szklanka sera cheddar startego na małych oczkach tarki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • 100g mrożonego groszku
  • 1 mała cebula
  • 100 ml śmietanki 30%
  • vegeta, pieprz, papryka słodka
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce. Por kroimy w plastry, cebulę w drobną kostkę. Kurczaka zalewamy 2 litrami wody, zagotowujemy, zbieramy szumowiny. Wrzucamy warzywa, gotujemy przez 1 godzinę.

  2. Po tym czasie kurczaka wyjmujemy, rwiemy na kawałki. Wrzucamy z powrotem do zupy wraz z serem cheddar. Wlewamy śmietankę. Zupę doprawiamy do smaku vegetą, pieprzem i papryką.

  3. Zupę podajemy z makaronem posypaną posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń