Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popisowy przepis mojej Babci na smaczne bułeczki na śniadanie.
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 108
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 108
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Wykonanie: Mleko lekko podgrzać, drożdże utrzeć z cukrem i trzema łyżkami mąki, dodać do mleka, wymieszać i odstawić do podrośnięcia. Następnie wbić trzy jajka, wsypać resztę mąki, dodać rozpuszczone masło i dokładnie wyrobić ręką. Blaszkę posmarować tłuszczem, kłaść porcje bułeczek i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Podrośnięte bułeczki posmarować rozmąconym jajkiem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut. Złociste bułeczki włożyć do rondelka, przykryć, a gdy zrobią się miękkie polać obficie masłem wymieszanym z miodem. Podawać z biała kawą lub kakao.