Do góry

Przekąski Przepis na:

Bułeczki nadziewane

Bułeczki nadziewane

Autor: mimi619

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 204

Dodano: 04.10.2010

Odsłon: 1864

Pyszne bułeczki (własnej roboty)nadziewane farszem z opieniek lub innych grzybków.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. CIASTO: Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać 3 łyżki mąki, cukier, sól. Zostawić rozczyn na około 15 minut. Następnie dodać mąkę, jajko, olej i ewentualnie łyżkę mielonego kminku. Pozostawić do wyrośnięcia.

  2. FARSZ: Opieńki pokroić podpiec na maśle. Tak samo zrobić z boczkiem, papryką i cebulą, Wymieszać i przyprawić (zioła prowansalskie, czosnek). Ewentualnie podpiec razem.

  3. Odrywać ciasto i robić krążki. Kłaść na nie farsz i formować w kuleczki. Piec około 20 minut w piekarniku (180 stopni). Sprawdzić wykałaczką. PYCHA !. Polecam z sosem czosnkowym lub tzatziki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mimi619 13 października 2010 Jażdzisz po mnie od istnienia mojego konta i mam mieć poczucie humoru ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń