Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla miłośników ostrych dań :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
Składniki
Mięso smażymy na patelni z przyprawami i czosnkiem. Kroimy oby dwie papryki i dodajemy do mięsa. Do tego wrzucamy pomidory. Wszystko musi się chwilę dusić na małym ogniu. Następnie dodajemy fasolkę (pół puszki).
Ręcznym blenderem rozdrabniamy całość, po tym dodajemy resztę fasolki. Można teraz posmakować czy jest wystarczająco ostre, i wrazie czego jeszcze dodać sos tabasco, sambal oelek, lub inne ostrości jakie mamy w domu :)
Ja mam dwa sposoby jedzenia tego dania: 1) nałożyć chilli con carne na tortille,trochę śmietany i szczypiorek, i zawijamy. 2) Chilli nakładamy do miseczki, na to trochę śmietanki ze szczypiorkiem i jemy nakładając nachosami zamiast łyżką :)