Do góry

Śniadania Przepis na:

Chleb bez mąki - samo ziarno

Chleb bez mąki - samo ziarno

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 4431

Dodano:

Odsłon: 743

Chleb bez mąki - samo ziarno

Przygotowanie

  1. szklanka 250 ml

    Wszystkie suche składniki wymieszać w misce: płatki owsiane, słonecznik siemię zmielone i całe, pestki dyni oraz sól. W osobnej misce wymieszać wodę z olejem kokosowym oraz miodem. Mokre składniki wlać do suchych i wymieszać . Odstawić na 1-1,5 godziny do wchłonięcia się wody.



    Keksówkę o wymiarach 20x9 wykładamy papierem do pieczenia. Przygotowaną masę chlebową przekładamy na blaszkę i mocno dociskamy do blaszki za pomogą łyżki lub dłoni.



    Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy przez ok godziny. Wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy w blaszce na godzinę. Następnie wyciągamy z blaszki i czekamy do całkowitego wystudzenia. Najlepiej odstawić go na całą noc. Dzięki temu nie będzie się kruszył podczas krojenia. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń