Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na wypieki świąteczne.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 161
Składniki
Wykonanie: Twaróg zmielić, wymieszać z cukrem, mlekiem, olejem, solą i skórką z cytryny.
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wyrobić ciasto
Rozwałkować na prostokąt i posmarować dżemem.
Następnie zwinąć w rulon, podzielić nożem na 16 kawałków i w formie wyłożone papierem pergaminowym uformować choinkę.
Żółtko rozmącić ze śmietaną, posmarować ciasto choinkowe, ozdobić cukiereczkami i wstawić do nagrzanego piekarnika na 45 minut w temperaturze 175 stopni.