Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdarzyło się wam kiedykolwiek kupić ciasteczka na wagę? Zbyt często? A wiecie, że wystarczy wyposażyć się w maszynkę do ciasteczek, aby uniknąć takich sytuacji? Dzieciaki kochają takie wypieki, a wy możecie zrobić większą porcję, aby ciasteczka zostały na dłużej ;-)
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164868
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 327
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 80
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164868
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 327
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 80
Składniki
Margarynę utrzeć razem z cukrem pudrem. Dodać mąkę. Całość miksować przez kilka minut. Za pomocą rękawa cukierniczego i odpowiedniej tylki lub maszynki do wyciskania ciastek wyciskać ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każde ciastko nałożyć odrobinę marmolady. Piec w temperaturze 190 stopni w nagrzanym piekarniku, przez ok. 20 minut. Aby ciasteczka dobrze się wyciskało, ciasto powinno być dobrze schłodzone.