Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka orzechowe

Ciastka orzechowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 954

Szybkie, nie wymaga zdolności kulinarnych.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Nastawić piekarnik na 180*C góra-dół by się rozgrzał.

  2. Masło i skórkę z pomarańcza drobno posiekać, wymieszać dokładnie wszystkie składniki - jajo dodać na samym końcu, gdy masło nieco zmięknie. Zagnieść ciasto.

  3. Lepić małe kulki wielkości orzecha włoskiego (mogą być mniejsze lub większe jak kto woli). Mi wyszło z takiej ilości 53 kulki. Kulki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut. Kulki nieco urosną, ale niewiele. Wyłożyć na talerz warstwami, z których każdą posypać cukrem pudrem.

  4. SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń