Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może i bardzo dojrzałe banany nie są zbyt apetyczne, ale można zrobić z nich pyszne smakołyki, np. takie szybkie ciasto bananowe!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 412
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1358
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25386
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 412
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1358
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25386
Składniki
Przygotujmy składniki odpowiednio wcześniej aby wszystkie miały temperaturę pokojową. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (góra-dół). W misce mieszamy razem mąkę, proszek oraz cynamon. Banany obieramy i blendujemy lub rozgniatamy widelcem. Do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz olej. Wszystko dokładnie miksujemy aż cukier się rozpuści i masa zbieleje. Następnie wlewamy kefir, dodajemy rozgniecione banany i jeszcze raz miksujemy.
Kiedy wszystko się połączyło, wsypujemy składniki suche i mieszamy zawartość miski łyżką. Robimy to szybko, do momentu wmieszania mąki w masę. Ciasto wylewamy następnie do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu możemy ułożyć dodatkowo plasterki banana. Foremkę wkładamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika i kiedy lekko przestygnie wyciągamy z blaszki i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.