Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 818
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 264
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 547
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 143
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 818
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 264
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 547
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 143
Składniki
Jabłka umyj, obierz, pokrój w grubą kostkę, zasyp cukrem i odstaw na kilka chwil. Mąkę wymieszaj z cynamonem, sodą i proszkiem do pieczenia. Do jabłek dodaj jajka, rodzynki oraz cynamonową mąkę. Całość dokładnie wymieszaj. Pod koniec mieszania dodaj olej. Ciasto przełóż do blaszki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 185 st. C i piecz przez około 55 minut. Wystudzone ciasto przed podaniem posyp cukrem pudrem.