Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest wilgotne, puszyste i pyszne. Znika równie szybko jak się je robi.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13274
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 472
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9803
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13274
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 472
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9803
Składniki
Jaja roztrzepać z cukrem i cukrem waniliowym za pomocą rózgi.
Dodać jogurt oraz olej i wymieszać.
Następnie wsypać do masy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i wymieszać do połączenia składników.
Umieścić ciasto w formie o wymiarach ok. 26x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu rozłożyć pokrojone morele.
Składniki na kruszonkę rozetrzeć w misce palcami, tworząc okruchy i posypać nimi wierzch ciasta.
Piec ciasto w temperaturze 180 st. C przez ok. 30 minut, do tzw. suchego patyczka.