Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto jogurtowe z morelami

Ciasto jogurtowe z morelami

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 1226

Dodano:

Odsłon: 6119

Ciasto jest wilgotne, puszyste i pyszne. Znika równie szybko jak się je robi.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jaja roztrzepać z cukrem i cukrem waniliowym za pomocą rózgi.

  2. Dodać jogurt oraz olej i wymieszać.

  3. Następnie wsypać do masy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i wymieszać do połączenia składników.

  4. Umieścić ciasto w formie o wymiarach ok. 26x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu rozłożyć pokrojone morele.

  5. Składniki na kruszonkę rozetrzeć w misce palcami, tworząc okruchy i posypać nimi wierzch ciasta.

  6. Piec ciasto w temperaturze 180 st. C przez ok. 30 minut, do tzw. suchego patyczka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń