Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto makowo-serowe

Ciasto makowo-serowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4290

Dodano:

Odsłon: 17569

duet maku i sera

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki .Oddzielić żółtka od białek,żółtka zmiksować z połową cukru i serem,dodać kwaśną śmietanę ,budyń i mak.Białka ubić z pozostałym cukrem i wymieszać delikatnie z masą serową.Kruche ciasto wyciągnąć z lodóki rozwałkować i wyłożyć nim dno tortownicy na to masę serowo-makową a na górę układać wiśnie wciskając je palcem do środka ale zostawiając ich czubki na wierzchu i piec w 175 stopniach ok. godzinki.Wystudzone polać czekoladą.Życzę smacznego

  2. Piekłam do ciasto pierwszy raz i osobiście następnym razem dam mniej maku niż w przepisie tak ok. 15 dag.żeby było bardziej czuć ser.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

LenaMS 29 grudnia 2010 Bardzo fajnie wyszło. Wygląda smakowicie :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 29 grudnia 2010 wiśnie nie są mrożone tylko z kompotu takie specjalne do ciast bez pestek w większości sklepach można je dostać,piekłam to ciasto pierwszy raz więc nie wiem jak wyjdzie z innymi owocami,pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 28 grudnia 2010 Czy wiśnie są mrożone? rozumiem ,że bez pestek.Jakim owocami można je zastąpić ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 28 grudnia 2010 Bardzo smakowicie wygląda, na pewno było rozchwytywane na świątecznym stole :) podoba mi się połączenie maku, sera i wiśni :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń