Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i niesamowicie smaczne ciasto od Siostry Anastazji. Bardzo proste do przygotowania. U mnie z rabarbarem, ale myślę, że z agrestem czy malinami będzie smakowało równie pysznie.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 501
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1132
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4478
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 501
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1132
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4478
Składniki
Całe jajka miksujemy z cukrem oraz cukrem wanilinowym aż do otrzymania jasnej i puszystej masy. Następnie wlewamy maślankę oraz olej. Obroty miksera zmniejszamy i stopniowo dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Miksujemy tylko do połączenia.
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (21x28cm lub nieco większej). Rabarbar kroimy na mniejsze kawałki. Rozkładamy go na wierzchu ciasta. Pieczemy około 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.