Do góry

Przekąski Przepis na:

Ciasto naleśnikowe

Ciasto naleśnikowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 58

Ciasto naleśnikowe bez piany.

Składniki

  • Mąka 300g
  • Jaja (3 szt.) 100g
  • Mleko 280g
  • Woda 280g
  • Sól
  • Masło lub olej
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przygotować ciasto naleśnikowe: przesianą mąkę wsypać do garnka, w mące zrobić wgłębienie, wbić jaja, dodać sól, wlać mleko i rozrobić ciasto trzepaczką na gładką masę. Do ciasta wlać wodę, dokładnie rozmieszać.

  2. Usmażyć naleśniki: rozgrzać patelnie, powierzchnię patelni dokładnie posmarować masłem lub olejem. Na rozgrzaną patelnie wlewać ciasto, rozprowadzić je równomiernie poruszając patelnią. Naleśniki szybko smażyć z obydwu stron, lekko je rumieniąc. Usmażone naleśniki składać jedne na drugich, aby nie obsychały.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń