Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 292
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 292
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Składniki
Przygotować ciasto naleśnikowe: przesianą mąkę wsypać do garnka, w mące zrobić wgłębienie, wbić jaja, dodać sól, wlać mleko i rozrobić ciasto trzepaczką na gładką masę. Do ciasta wlać wodę, dokładnie rozmieszać.
Usmażyć naleśniki: rozgrzać patelnie, powierzchnię patelni dokładnie posmarować masłem lub olejem. Na rozgrzaną patelnie wlewać ciasto, rozprowadzić je równomiernie poruszając patelnią. Naleśniki szybko smażyć z obydwu stron, lekko je rumieniąc. Usmażone naleśniki składać jedne na drugich, aby nie obsychały.