Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 355
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 355
Składniki
50 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji 50 gr • Przepis na 12 porcji.
Margarynę ucieram z cukrem. Stale ucierając, dodaję po jednym jajku. Pod koniec wsypuję mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Mieszam.
Ciasto przekładam do natłuszczonej i oprószonej mąką tortownicy (śr. 24 cm). Na wierzchu rozkładam połówki śliwek, skórką do dołu.
Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 180oC. Piekę 30-35 min.
Po upieczeniu posypuję cukrem pudrem.Źródło: Kobieta i życie