Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto nie wymaga pieczenia. Jest pyszne zarówno w ciepłe jak i zimne dni. Najlepsze jest po dwóch dniach gdy wszystkie składniki się przegryzą lecz czasami nie wytrzyma tyle bo jest już zjedzone:))
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6066
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9080
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8522
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5870
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6066
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9080
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8522
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5870
Składniki
Rozkładamy na dużej blaszce herbatniki, tak by zajeły cały spód.
Gotujemy 2 budynie w 0,7 litrze mleka. Ostudzony rozcieramy mikserem z 1,5 kostki margaryny by powstał gładki krem. (margarynę wrzucamy po kawałku, wtedy łatwiej rozmiesza nam się budyń)
Na rozłożonych herbatnikach nakładamy masę budyniową i przykrywamy ją kolejną warstwą herbatników.
Na to nakładamy krówkę z puszki (by krówka dobrze się rozsmarowywała trzeba ją wcześniej podgrzewać na wolnym ogniu w garku z wodą)
Następnie układamy krakersy i smarujemy je dżemem porzeczkowym.
Ubijamy śmietanę. Jak będzie sztywna dodajemy 2 łyżeczki mleka w proszku, by później nie pojawiła się na niej woda.
Na koniec posypujemy ciasto prażonymi na suchej patelni (ostudzone) płatki migdałów.
Ciasto wkładamy do lodówki by dobrze je schłodzić. Gdy ciasto jest świeżo zrobione krem jest miękki i trudno ukroić, dopiero gdy herbatniki dobrze zostaną nasiąknięte kremem ciasto się sztywno kroi.