Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z maskarpone i tofi.

Ciasto z maskarpone i tofi.

Autor: magelo

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 256

Dodano: 02.04.2018

Odsłon: 219

Słodkie,proste i szybko znika.

Składniki

  • jajka 5 szt
  • cukier 1 szkl.
  • mąka 1 szkl.
  • proszkiek do pieczenia 2 łyżecz
  • olej 2 łyżki
  • śmietana 30 % 200 ml.
  • serek maskarpone mały
  • cukier puder 2 łyżki
  • żelantyna 2 łyżeczki rozpuszczonej
  • tofi 1/2 puszki
  • orzsechy włoskie do posypania a wierzch
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubijam dodaję cukier,żółtka z olejem i mieszam.Gdy wszystko się połączy dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszam.Piekę ok.25 min. w tem.180 stopni.Studzę,kroję na dwie części.

  2. Śmietanę ubijam dodarę serek,cukier puder i żelantynę.Wszystko wyjmuję na jedną część biszkoptu,przykrywam drugą częścią.Wierzch smaruję tofi,posypuję wszystko orzechami.Wkładam na chwilę do lodówki żeby zesztywniało.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń