Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto zebra waniliowa ze śliwkami"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 62
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 991
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 340
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 62
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 991
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 340
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>
Białka ubij, stopniowo dodając cukier, a następnie kolejno żółtka oraz 2 i pół szklanki mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszaj. Wlej olej, oranżadę i aromat pomarań czowy, połącz.
Ciasto podziel na pół. Jedną część wymieszaj z kakao, drugą z 2 łyżkami mąki. Ciasta wlej na przemian do wyłożonej papierem do pieczenia blachy (25 na 40 cm).
Śliwki umyj, przekrój na pół, wyjmij pestki. Ułóż na cieście skórką do dołu, lekko wciśnij w ciasto. Piecz 40-50 min w temp. 180°C. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie