Do góry

Dania główne Przepis na:

Ciepły Bejcowany Łosoś

Ciepły Bejcowany Łosoś

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1415

Dodano:

Odsłon: 6026

Potrawa pyszna efekt rewelacyjny.

Składniki

  • filetu z Łososia, 500 gr.
  • łyżki oleju z oliwek, 2
  • cytryna, 1 szt.
  • łyżeczka soli, 1
  • szczypta cukru
  • gałąski estragonu, 2
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Łososia pokroić w szerokie paski, skórkę z cytryny zetrzeć na tarce o małych oczkach, estragon obrać i drobno posiekać. ► Potartą skórkę z cytryny, estragon, olej z oliwek, sól i cuker / wymieszać / i powstałą mieszanką bejcujacą pokryć płaty łososia od strony mięsa. ► Obłożone płaty łososia zawinąć w przeźroczystą folię kuchenną i w podgrzanym piekarniku bajcować (piec) przez około 14 minut w temperaturze 80C / Termoobieg /.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

stiv73 01 września 2011 Witam ,do tej marynaty mozna dodać trawę żubrówkę i zostawić na jeden dzień,łosoś jest wtedy bardziej aromatyczny.
Pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń