Do góry

Desery Przepis na:

Crumble z truskawkami

Crumble z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 68

Owoce pod kruszonką to dobry pomysł na szybki i bardzo smaczny deser. Do zapieczenia nadają się wszystkie owoce, a ciepły deser najlepiej smakuje z gałką lodów.

Składniki

  • truskawki 20 dag
  • masło 5 dag
  • mąka 10 dag
  • brązowy cukier 8 dag
  • migdały w płatkach 2 łyżki
  • świeża mięta do dekoracji
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Truskawki umyć i pokroić w plasterki. Kokilki posmarować masłem i ułożyć w nich truskawki. Następnie posypać truskawki cukrem.

  2. Kruszonka: Do miski wsypać resztę cukru, połączyć z mąką i dodać zimne masło. Całość dokładnie wymieszać i wyrabiać, aż powstaną grudki z ciasta.

  3. Truskawki posypać kruszonką oraz płatkami migdałów. Crumble piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut. Udekorować świeżą miętą i podawać deser na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 11 lipca Latem to mój ulubiony deser:) Wszelkie owoce zapiekane pod kruszonką a do tego gałka lodów - pycha:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń