Do góry

Przekąski Przepis na:

Cukinia faszerowana

Cukinia faszerowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 84

Dodano:

Odsłon: 383

Pyszna przystawka lub danie obiadowe

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cukinie umyć, pokroić w grube plastry.
    Łyżeczką wydrążyć cukinię i miąższ drobno posiekać.

  2. Pieczarki pokroić w półplasterki.
    Cebulę pokroić w piórka.
    Na oleju zeszklić cebulę, dodać pieczarki, podsmażyć.
    Do podsmażonych pieczarek dodać miąższ cukinii i smażyć do wyparowania wody.
    Przyprawić solą, pieprzem i odrobiną ziół prowansalskich.
    Ostudzić.

  3. Do wydrążonych krążków cukinii nałożyć farsz do wysokości krążka.
    Panierować krążki w mące, jajku i bułce.

  4. Smażyć na oleju,

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń