Do góry

Dania główne Przepis na:

Cukinia faszerowana

Przepis dnia 2013-01-05
Cukinia faszerowana

Autor: Kocurekwkuchni

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 320

Dodano: 03.01.2013

Odsłon: 31284

Smaczne i zdrowe danie, w sam raz na bure dni.

Składniki

  • 2 cukinie
  • 1 cebula
  • 3 łyżki sera typu feta
  • 3 łyżki białego sera
  • 50g żółtego sera startego na tarce
  • sól, pieprz,
  • opcjonalnie kurki, ew. pieczarki
  • 100g kaszy gryczanej ugotowanej wg przepisu na opakowaniu
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cukinie przekroić wzdłuż i wydrążyć pestki. Połowę wydrążonego wnętrza zachować. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na 3 łyżkach oliwy. Jeżeli używamy grzybów, teraz jest czas aby je krótko podsmażyć. Dodać kaszę połowę miąższu wydrążonego z cukinii, doprawić do smaku i dobrze wymieszać. Następnie dodać rozgniecione biały ser i fetę

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

leczo 03 sierpnia 2013 przepis interesujący, ale co z żółtym serem i zapiekaniem cukinii?

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kocurekwkuchni 05 stycznia 2013 Dziękuję! Są koniecznie do wypróbowania:) Marz - świetny blog! Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marz 04 stycznia 2013 a ja robię z mięsnym farszem a nie serowo grzybowym, ale też musi byc smaczne
www.osmakachzesmakiem.pl

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 04 stycznia 2013 Wygląda zachęcająco,piękna fota:)do ulubionych

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń