Do góry

Przekąski Przepis na:

Cukinia faszerowana tuńczykiem

Cukinia faszerowana tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 376 Ocena: 4410

Dodano:

Odsłon: 5918

Smacznie i efektownie.

Składniki

  • 1 mała cukinia
  • puszka tuńczyka w oleju
  • 1/4 surowej czerwonej papryki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • szczypior
  • Rukola
  • pomidorki koktajlowe
  • sól do smaku, pieprz kolorowy świeżo zmielony
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cukinię pokroić na plastry o szerokości od 2,5 do 3 cm.
    Wrzucić na osolony wrzątek i gotować ok. 5 minut.
    Wydrążyć środek ostrym nożem.
    Tuńczyka rozdrobnić widelcem, dodać jogurt, drobno pokrojona paprykę i posiekany szczypior. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
    Farszem uzupełnić wydrążone środki cukinii.
    Podawać z rukola i pomidorkami koktajlowymi.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń