Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska na andrzejki na bazie gotowego ciasta francuskiego, którą przygotujecie w zaledwie kwadrans. Znika ze stołu w oka mgnieniu. Lepiej od razu zróbcie większą porcję.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7869
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3105
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7869
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3105
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Składniki
Do miski wbij jedno całe jajko i roztrzep je widelcem.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego, posmaruj całą powierzchnię rozbełtanym jajkiem. Na wierzch wyłóż plastry szynki. Na koniec oprósz całość tartym serem.
Ciasto potnij na paski o grubości około 2 cm. Każdy pasek zwiń w spiralę.
Blachę wyściel papierem do pieczenia. Paluchy porozkładaj w równych odstępach. Posmaruj je od góry rozbełtanym jajkiem. Opcjonalnie możesz oprószyć je również ulubionymi przyprawami np. słodką papryką lub mieszanką suszonych ziół. Przekąskę piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 12-15 minut (do zarumienienia).