Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska na andrzejki na bazie gotowego ciasta francuskiego, którą przygotujecie w zaledwie kwadrans. Znika ze stołu w oka mgnieniu. Lepiej od razu zróbcie większą porcję.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4715
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418471
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4715
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418471
Składniki
Do miski wbij jedno całe jajko i roztrzep je widelcem.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego, posmaruj całą powierzchnię rozbełtanym jajkiem. Na wierzch wyłóż plastry szynki. Na koniec oprósz całość tartym serem.
Ciasto potnij na paski o grubości około 2 cm. Każdy pasek zwiń w spiralę.
Blachę wyściel papierem do pieczenia. Paluchy porozkładaj w równych odstępach. Posmaruj je od góry rozbełtanym jajkiem. Opcjonalnie możesz oprószyć je również ulubionymi przyprawami np. słodką papryką lub mieszanką suszonych ziół. Przekąskę piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 12-15 minut (do zarumienienia).