Dania główne Przepis na:
Cukinia z piekarnika jak schabowy


Przepisów i artykułów: 500 Ocena: 8076
Dodano: 05.07.2018
Odsłon: 24384
Składniki
- 2 okrągłe cukinie
- tarta bułka ok.1/3-1/2 szklanki
- oregano 1 łyżka
- pieprz cytrynowy 1 płaska łyżeczka
- tymianek 1/2 płaskiej łyżeczki
- sól, pieprz czarny
- oliwa ok. 4 łyżki
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Piekarnik rozgrzewamy do 210 stopni C.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Umytą i lekko osuszoną cukinię kroimy na plastry grubości około 1 cm.
W misce mieszamy bułkę tartą z oregano, tymiankiem, solą i dwoma rodzajami pieprzu.
Plastry cukinii dokładnie obtaczamy w panierce i układamy na blaszce z papierem. Wierzch polewamy nieco ponad połową oliwy.
Wstawiamy do gorącego piekarnika, pieczemy około 15 minut, aż na cukinii utworzy się złocista panierka.
Delikatnie przewracamy plastry na drugą stronę, polewamy resztą oliwy i podpiekamy jeszcze 5-10 minut.
Podajemy gorące.
Komentarze do przepisu (7)

Jagodzianka17 10 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Najlepsza !!!2 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 07 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszna!2 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 06 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Pysznie wygladają,takie lubię.:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

danielek 06 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Fajowe :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 05 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam <3 Mógłbym jeść codziennie <33 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 05 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Na temat cukinii powiedziałem już chyba wszystko ;) Jest pyszna pod każdą postacią, a w tym wydaniu najbardziej lubię :D Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz