Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukiniowe talarki"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 425
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 425
Składniki
Cukinie umyj, potnij w plasterki. Włóż je na 5 minut do posolonego wrzątku. Wyjmij i ułóż na blasze posmarowanej tłuszczem. Pomidory oczyść, pokrój w kosteczkę. Cebulkę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie.
Dodaj mięso. Dołóż pomidory. Smaż dalej, aż wyparuje cały płyn. Masę przypraw solą, pieprzem, ziołami oraz słodką i ostrą papryką.
Ser zetrzyj, wymieszaj z masą. Rozłóż ją na plastrach cukinii. Zapiekaj 15 minut w temp. 200°C. Udekoruj bazylią.Źródło: Naj