Do góry

Śniadania Przepis na:

Czas na salsę...w chlebie

Czas na salsę...w chlebie

Autor:

Przepisów i artykułów: 132 Ocena: 2489

Dodano:

Odsłon: 226

Poranek, tuż po aromatycznej kawie i taka myśl przewrotna: a może warzywna salsa podana w pełnoziarnistym chlebie? Dlaczego nie, w końcu utarte schematy są po to, by je łamać. Rutyna , nawet w kuchni, zabija wszelką kreację i fantazję. A zatem: moja wizja pysznego śniadania, coś dla ciała i dla oczu.

Składniki

  • 2 małe ogórki gruntowe
  • 7 pomidorków koktajlowych (czerwonych i żółtych)
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 2 łyżki kaparów z zalewy
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 grube kromki pełnoziarnistego chleba (4 cm szerokości)
  • nitki chilli, pieprz, różowa sól himalajska, oregano, bazylia lub zioła prowansalskie, słodka wędzona papryka
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W chlebie, najlepiej foremką do ciastek o dowolnym kształcie, wyciąć "brzuszek", odłożyć na bok.

  2. Warzywa umyć, ogórki obrać ze skórki, paprykę oczyścić, pokroić w większą kostkę, pomidory przekroić na połówki, wrzucić do jednej miski.
    Skropić oliwą, doprawić przyprawami, delikatnie wymieszać, by pomidory zachowały swoją formę.

  3. Przełożyć do wydrążonego chleba, posypać kaparami, udekorować nitkami chilli. Podawać z "brzuszkami" chlebowymi posmarowanymi masłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 16 grudnia 2017 Trochę jeszcze przy okazji dla ducha zostaje ;) Z kaw, to do tego zestawu wybieram INKĘ, zwykła mnie usypia xD

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń