Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowe ciasto z jagodami kamczackimi

Czekoladowe ciasto z jagodami kamczackimi

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 210

Dodano:

Odsłon: 1909

Idealne letnie ciasto z sezonowymi owocami.

Składniki

  • - 3 jajka
  • - 1 szklanka cukru
  • - 0,5 szklanki oleju
  • - 1 cukier waniliowy
  • - 2 szklanki mąki tortowej
  • - 2 lekko kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej
  • - 2 łyżki kakao
  • - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • - 160 ml jagód kamczackich
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Jajka, cukier i cukier waniliowy miksujemy na puszystą masę.
    2. Wlewamy olej i miksujemy kilka minut.
    3. Wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia oraz kakao i miksujemy na gładkie ciasto. Dodajemy jagody i mieszamy za pomocą łyżki.
    4. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 21x25cm wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia.
    5. Ciasto pieczemy przez około 40 minut w 180 stopniach.
    6. Gotowe! Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń