Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser dla dzieci.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 375
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 172
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 375
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 172
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym i kakao na gładką masę. Białka ubić na sztywno, połączyć bardzo ostrożnie z masą żółtkową i na rozgrzanym maśle usmażyć omlet. Smażyć powoli, potrząsając patelnią, następnie patelnię przykryć, dosmażyć omlet i przełożyć bardzo ostrożnie na talerz. Nałożyć lody, oprószyć cukrem, orzechami, czekoladą i podawać.