Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 60
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 41
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 60
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 41
Składniki
*Do sałatki najlepiej pasują bułki czerstwawe. *Bułki kroję w kostkę i przekładam do dużej miski.
*Do kubka wlewam olej z suszonych pomidorów oraz płyn z zielonych i czarnych oliwek,zalewę z kaparów i 2 łyżki oliwki. Rozcieram czosnek z solą i mieszam z płynem. oliwa powinna bardzo intensywnie pachnąć i smakować czosnkiem. *Cały płyn wlewam do bułek, jednocześnie dodając posiekaną pietruszkę. Wszystko dokładnie mieszam.
Dokładam inne składniki, czyli pokrojone pomidory, oliwki zielone i czarne, kapary, pokrojony szczypiorek oraz pokrojone suszone pomidory. Jeśli potrzeba to trochę pieprzę.