Do góry

Desery Przepis na:

Deser w stylu trifle

Deser w stylu trifle

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6637

Dodano:

Odsłon: 13223

Lekkie i smaczne!

Składniki

  • galaretka truskawkowa, 1 opakowanie
  • budyń śmietankowy lub waniliowy, 1 opakowanie
  • biszkopty okrągłe, kilka sztuk
  • truskawki świeże lub mrożone, kilkanaście sztuk
  • śmietanka 36% lub bita śmietana w sprayu, 200ml
  • łyżka cukru
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu (najlepiej zrobić to dzień wcześniej). Gdy ostygnie rozlać ją po równo do 5 szklanek lub pucharków.

  2. Truskawki podzielić na cząstki i wrzucić do każdej szklanki po kilka sztuk.

  3. Na wierzch układamy biszkopty (można je pokruszyć i posypać po galaretce z owocami). Szklanki owinąć w folię aluminiową i włożyc na noc do lodówki.

  4. Kolejnym krokiem jest przygotowanie budyniu. Gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy ostygnie przekładamy po równo do każdej szklanki z galaretką. Ponownie wkładamy do lodówki, a w międzyczasie ubijamy śmietankę z łyżką cukru (jeśli używamy kremówki)

  5. Bitą śmietanę nakładamy na warstwę budyniu, wierzch dekorujemy owocami lub kolorowymi cukierkami. Do czasu podania deser przechowywać w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

angel58 15 lutego 2010 świetny deser,dzięki:))) Oczywiście ode mnie piątka:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

patusia5 15 lutego 2010 Biszkopty najlepiej kłaść na lekko ścinającą się galaretkę, wtedy dobrze nasiąkają i robią się mięciutkie. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 15 lutego 2010 Efektowne! Biszkopty wkładamy do zastygniętej galaretki czy do jeszcze płynnej?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń