Do góry

Dodatki Przepis na:

Domowa konserwa wieprzowa.

Domowa konserwa wieprzowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 152 Ocena: 2144

Dodano:

Odsłon: 12832

Nie musisz przepłacać, wystarczy trochę chęci i masz pyszny dodatek do pieczywa.

Składniki

  • 800 g łopatki wieprzowej
  • 100 g surowego boczku
  • 100 ml zimnej wody
  • 1 łyżka soli
  • 2 duże ząbki czosnku (przepuścić przez praskę)
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 2 łyżki majeranku
  • 3 ziela angielskie (zmiażdżyć)
  • 3 owoce jałowca (zmiażdżyć)
  • 1/2 łyżeczki zmielonego pieprzu
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso i boczek mielimy. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie.

  2. Do mięsa dodajemy wszystkie przyprawy + żelatynę. Wszystko dokładnie mieszamy i pozostawiamy w ciepłym miejscu 30 min. Po tym czasie wkładamy do lodówki na 24 godz.

  3. Po 24 godz. wyjmujemy z lodówki i nakładamy do słoików, zakręcamy ( najlepiej do małych z szeroką szyjką - ja dałam do dużych i trochę źle się wyjmuje ). Tak przygotowane mięso wkładamy do garnka z wodą i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 1 godz. Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

danutast1 26 stycznia 2017 Nie ważne jak wygląda, ważne jak smakuje ;)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

embepe13 26 stycznia 2017 Wybacz proszę, ja wiem że to jest pyszne, ale to zdjęcie nasunęło mi wspomnienie obrazku z dawnych lat, takie śniadanko robotników, gazeta, musztardówka... :)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń