Do góry

Desery Przepis na:

Domowe lody jagodowe

Przepis dnia 2018-08-09
Domowe lody jagodowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 113 Ocena: 432

Dodano:

Odsłon: 2908

Takie lody z maszynki są fajne bo ja osobiście nie lubię takich mocno zmrożonych ale jeśli Wy nie lubicie takich to po zakręceniu lodów możecie miskę wstawić jeszcze na jakieś 30 minut do zamrażarki. A teraz zerknijcie na przepis, może Was zainspiruje i zrobicie swoje wariacje lodowe.

Składniki

  • 1 szk jagód
  • 1 łyżka glukozy
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 220 g jogurtu naturalnego
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jagody, cukier puder i glukozę oraz jogurt zblendować w blenderze.
    Zimną śmietanę ubić i dodać do masy jagodowej.
    Delikatnie wymieszać.

  2. Przygotować maszynkę do lodów( wcześniej wstawić miskę do zamrażarki na około 24 godziny ), włączyć ją i przez specjalny otwór wlewać masę na lody.
    Kręcić lody 30 minut a potem można jeszcze miskę z gotowymi lodami wstawić dodatkowo na 20 minut.
    Ja lubię takie od razu z maszynki, więc od razu można nakładać do miseczek i zajadać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń