Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowy dżem rabarbarowy"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 345
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 345
Składniki
Rabarbar umyj, drobno pokrój, wrzuć do garnka i zasyp cukrem. Odstaw na 1-2 godz., aż puści sok. Zagotuj, zmniejsz ogień i duś, aż dżem zgęstnieje. Przełóż do słoików, zakręć, zapasteryzuj.Źródło: Świat kobiety