Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sumie to już po ptokach, bo truskawki są w takiej cenie, że można przygotować kilka słoiczków na skosztowanie. Smak jest wybitny...dżem nie tylko nada się do samodzielnego szamania. Można też na jego bazie przyrządzić sos do mięsa. Zielony pieprz jak zwykle zaskakuje.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 215
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 98
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 215
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 98
Składniki
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, przekładamy do rondelka i przez 15 min dusimy na małym ogniu. Następnie dosypujemy cukier, osączony z zalewy zielony pieprz i smażymy przez 2-2,5 godz, często mieszając. Dżem przekładamy do słoików, zakręcamy wieczka, ustawiamy do góry dniem i ostudzamy.