Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem z borówek

Dżem z borówek

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 13

Dodano:

Odsłon: 3917

Pyszny z białym mięsem

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Borówki przebrać i opłukać. Jabłka i gruszki pokroić, z wody i cukru ugotować syrop do niego wrzucić gruszki tylko je obgotowując. Następnie wyciągamy je łyżką cedzakową. Do syropu dodać jabłka i borówki, smażymy aż się rozpadną. Pod koniec smażenia wrzucamy gruszki. Jeszcze chwilę smażymy razem. Gorący przekładamy do słoiczków. Można zapasteryzować ok 15 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń