Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżem z cukinii"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 29
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 29
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
Składniki
Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posyp cukrem, odstaw na 8 godzin. Gotuj godzinę na małym ogniu.
Pod koniec gotowania wsyp galaretki, dodaj goździki, skórkę, sok z cytryny i resztę składników, gotuj ok. 30 min, dokładnie mieszając.
Gorącym dżemem napełnij słoiki, zakręć, odwróć do góry dnem. Przechowuj w chłodzie.
<strong>Czas przygotowania 100 min. Ilość słoików po 0,33 l - 9. Cena za słoik 2,30 zł.
Przepis przysłała Katarzyna Toczek- Gierula z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie