Do góry

Desery Przepis na:

Dziecięce pierniczki

Dziecięce pierniczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2262 Ocena: 14054

Dodano:

Odsłon: 433

Ciasteczka moje trzyletniej córki na choinkę.

Składniki

  • Składniki suche:
  • Mąka pszenna 2 szklanki
  • Cukier ¾ szklanki
  • Soda oczyszczona 1 ½ łyżeczki
  • Przyprawa do piernika 1 opakowanie
  • Składniki mokre:
  • Mleko 1/3 szklanki
  • Jajko 1 szt.
  • Masło 1 łyżka
  • Miód prawdziwy 2 łyżki
  • Cukiereczki do ozdoby
  • Lukier to:
  • Cukier puder 1 szklanka
  • Małe białko jaja.
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Wymieszaj składniki suche. Mleko podgrzej dodaj masło i miód do rozpuszczenia i połączenia się składników. Połącz składniki suche i mokre, dobrze wyrób ciasto. Ciasto wyłóż na stolnicę posypaną mąką, rozwałkuj i wycinaj dowolnego kształtu ciasteczka. Ciasteczka piec w temperaturze 180 stopni przez około 10-15. Czas pieczenia zależy o grubości pierników. Upieczone i ostudzone pierniczki posmaruj przygotowanym lukrem i ozdób cukiereczkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 10 grudnia 2018 Śliczne a w dodatku pyszne, bo takie małe rączki robiły.:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń