Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca, gęsta zupa fasolowo-szpinakowa z curry. Idealna na zimowe obiady
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 308
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1345
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25263
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 308
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1345
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25263
Składniki
Por pokroić w półplasterki (tylko biała część), cebulę posiekać. W garnku rozgrzać olej, dodać pora i cebulę wraz z liściem laurowym i solą, smażyć ok 10 minut aż warzywa zmiękną. Dodać marchewkę, wymieszać, dodać kurkumę, curry i cayenne, smażyć kolejne 5 minut, dodać stary imbir i posiekany czosnek, smażyć 2-3 minuty. Dodać pomidory i rosołek oraz miód, gotować ok 20 minut aż marchewka zmięknie. Dodać fasolę, gotować 5 minut, dodać szpinak i wymieszać. Doprawić sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem w razie potrzeby.