Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie jajka na pewno zachwycą każdego. Nie tylko pięknie wyglądają, ale również pysznie smakują.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35981
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1304
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35981
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1304
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
        
        
                Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać i odkroić 1/3 od dołu. Delikatnie wyjąc żółtka.
Zaparzyć mocną herbatę. Do esencji włożyć odcięte białka i gotować na małym ogniu 10 min.
Żółtka, chrzan, cukier i śmietanę utrzeć na gładką masę. Przyprawić solą i pieprzem
Masą chrzanową wypełnić jajka zostawiając trochę do wypełnienia kapeluszy (ciemnych części ).
Formujemy grzybki. Jajka ustawić farszem do dołu. Do ciemnych części nakładać niewielką ilość farszu i nałożyć na białą część lekko dociskając. Jajka można faszerować nie tylko chrzanem , także szynką, pieczarkami, rzodkiewką co kto lubi. Życzę smacznego :)