Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka karnawałowe, smażone. Są bardzo pyszne, chrupiące.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47655
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165412
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 349
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47655
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165412
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 349
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 89
Składniki
Zmiksować jajka z cukrem. Dodać przesianą mąkę,śmietanę i spirytus. Przemieszać łopatką, potem zagnieść.Ciasto ma być dość twarde,jak będzie się kruszyć, to dodać więcej śmietany.Rozdzielić na cztery części.Rozwałkować jak najcieniej, radełkiem pokroić w pasy. Tworząc paski długie ok.10 cm. a szerokie 2-2,5. W środku każdego naciąć ok.4 cm.
Przewinąć przez to nacięcie i odkładać na tackę.
Smażyć na głębokim tłuszczu w frytownicy albo w woku.Obracać na obie strony, patyczkami do szaszłyków.Jak mają złoty kolor, to wyjmować na tackę, z ręcznikiem papierowym.
Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.