Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fileciki rybne na kuskusie"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 146
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 146
Składniki
Skórkę i sok z cytryny utrzyj z 4 łyżkami oliwy, posiekaną papryką oraz solą i pieprzem do smaku. Powstałą marynatą posmaruj oczyszczone filety. Odstaw pod przykryciem do lodówki na około 30 minut.
Zamrożoną fasolkę wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 10-15 min, odcedź. Kuskus zalej wodą tak, by sięgała ok. cm powyżej powierzchni kaszy. Dodaj resztę oliwy i kurkumę, odstaw do napęcznienia. Rozgrzej olej. Porcjami smaż filety. Na talerzach rozłóż kuskus oraz fasolkę. Na wierzchu ułóż filety.
czas ok. 40 min; porcja – 560 kcal, cena 4,30 złŹródło: Świat kobiety